Skip links

offset smoker bbq

Over de offset smoker BBQ

De populariteit van barbecueën groeit al jaren in Nederland. Bijna elke tuin heeft tegenwoordig wel een Kamado staan. Toch is de barbecuecultuur, die van oorsprong uit Amerika komt, niet compleet zonder een echte Amerikaanse offset smoker. Helaas zien we deze nog niet veel terug in ons land. Het is hoog tijd om deze unieke manier van barbecueën te ontdekken en de pure smaakbeleving die hiermee gepaard gaat. Maak kennis met de offset smoker van Prins Barbecue Pits.

Bekijk offset smoker BBQ

Veelgestelde vragen

Een van de belangrijkste voordelen van koken op een offset smoker is dat hij uitermate geschikt is voor het langzaam roken van gerechten waarbij je een unieke rooksmaak kunt creëren. Offset smokers bieden de mogelijkheid om voedsel op een langzame en gelijkmatige manier te roken, wat resulteert in een diepe rooksmaak en een sappige textuur. Ze zijn ideaal voor het bereiden van heerlijk gerookt vlees, vis en andere gerechten.

Wil jij je barbecueskills uitbreiden met een offset smoker? Kies dan voor echte kwaliteit! De smokers van Prins Barbecue Pits beschikken over een uitstekende kwaliteit vanwege de materiaalkeuze en het gebruik van de juiste techniek.

Materiaal: Onze smokers hebben een strak ontwerp en zijn vervaardigd met een indrukwekkende 8 mm dikte rondom. Dit maakt onze smokers van uitzonderlijke kwaliteit en praktisch onverwoestbaar, waardoor ze generaties lang meegaan.

Optimale airflow: Een optimale airflow draagt bij aan consistente en smakelijke gerechten vanuit je smoker BBQ. Een smoker moet in staat zijn om lucht in te laten en uit te laten via verstelbare openingen. Een perfecte airflow betekent dat je de luchttoevoer nauwkeurig kunt regelen, zowel voor het aansteken van het vuur als voor het handhaven van de juiste temperatuur tijdens het koken. Dit geeft de kok volledige controle over het kookproces!

Veelzijdigheid:  Dankzij de extra plancha gevestigd op de kleine firebox kun je met de smokers van Prins zowel grillen als roken tegelijk! Het vuur in de firebox verwarmt de plancha, die vervolgens de warmte gelijkmatig verdeelt over het gehele oppervlak. Hierdoor kun je voedsel op de plancha bereiden zonder dat het aanbrandt of ongelijkmatig gaart. Jij kunt dus zowel de show stelen met Hot & Fast en Low & Slow barbecue gerechten!

Het grote verschil is dat je bij een offset smoker op echte blokken hout stookt en je gerechten laat garen middels de rook die vrijkomt. Dit maakt een smoker perfect voor Low & Slow cooking. Je geeft je gerechten een unieke rooksmaak. Bij andere soorten barbecues stook je op kolen en gooi je er blokjes rookhout. Je bereikt hier echter nooit dezelfde smaak mee.

Een ander verschil is de langwerpige vorm van een offset smoker. Veel andere modellen barbecues zijn rond. Je hebt bij een langwerpige vorm geen last van oppervlakte verlies, wat je wel hebt bij een ronde vorm. Een smoker is hierdoor uitermate geschikt voor de bereiding van langwerpige gerechten zoals zalm, spareribs, short ribs, boston butt en briskets. En er is ruimte voor grote hoeveelheden tegelijk!

Je kunt verschillende soorten hout gebruiken om de gewenste smaak aan het vlees te geven. Omdat wij in Europa leven is het gebruikelijk dat we Europese houtsoorten gebruiken zoals beuk, berk of eikenhout. Tropische houtsoorten zoals pecan, mesquite of hickory zijn ook mogelijk. Er zijn een tal van mogelijkheden waar je mee kunt experimenteren, probeer en varieer! Belangrijk is wel dat je harde houtsoorten kiest. Deze geven een constante hitte en branden langdurig. Dit komt ten goede aan de smaak van jouw gerechten.